Качват с моторни шейни проверяващи при бедстващите в Осогово коне

10:24, 26 мар 18 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ветеринарни лекари от Областна дирекция по безопасност по храните-Кюстендил ще направят проверка на място при изоставените от собственика коне, които бедстват на около 1800 м в Осоговската планина, на Бек бунар. След публикациите в медиите и снимките със стадото коне, много от които вече са умрели от глад или след атака от хищници, предстои проверка от контролния орган, съобщи "Дарик".

Създадена е организация за предвижването от Планинската спасителна служба, като единствения достъп до животните е с моторни шейни. И днес спасители и доброволци ще занесат храна на конете.

“Толкова трупове, макар и на животни, наистина не съм виждал на едно место. Те са много слаби от глада. Снегът е дълбок и на този етап няма как да бъдат свалени в по-ниската част от планината, където да могат да се възстановят, надяваме се”, каза председателят на Туристическо дружество и един спасителите Осогово Христо Абаджиев.

Името на собственика ще обявим официално, след като бъде назован от Областна дирекция по безопасност на храните, които ще проверят днес чиповете на конете, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама