НС създаде временна комисия за проучване на продажбата на ЧЕЗ

10:00, 14 мар 18 / Политика Сподели в: 25 34
1

Народното събрание създаде временна анкетна комисия за проучване на фактите около приватизацията и предвидената продажба на дружествата на ЧЕЗ в България. Тя ще работи само един месец и в нея ще има представители от всички парламентарни групи, съобщи БНР. 

В началото на днешното пленарно заседание ГЕРБ подкрепи предложението на парламентарната група БСП за България в дневния ред на парламента да се обсъди създаването на временна комисия, която да проучи фактите около продажбата на дружествата на ЧЕЗ в България. 174 депутати гласуваха "за", един се въздържа. 

Народното събрание ще обсъди текстовете от новия закон за мерките срещу изпирането на пари. 

Целите, които си поставя новият закон за мерките срещу изпирането на пари, е засилване на превенцията и борбата срещу корупцията. Изрично е уредена и възможността за предоставяне на информация по електронен път с квалифициран електронен подпис, посредством защитени канали за електронна комуникация. 

Промени се предвиждат и в предложенията за нов режим за установяване произхода на средствата. 

Парламентът ще приеме и актуализираната Стратегия за национална сигурност на Република България. Времевият хоризонт на стратегията е до 2025 г.

Депутатите ще приемат и промени в Закона за авторското право. Основната задача на законопроекта е осигуряване на възможност на собствениците на права да получат справедливо възнаграждение.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети