Втори неуспешен опит за избор на шеф на Софийски градски съд

14:33, 13 мар 18 / Общество Сподели в: 25 37
1

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет направи втори неуспешен опит да се избере председател на Софийския градски съд, съобщи БНР. Обсъждането на кандидатурите трая повече от пет часа.

Кандидатите са двама Евгени Георгиев, който е граждански съдия и е бил за кратко зам.-шеф на съда, и Светлин Михайлов, който оглавяваше СГС от 2004 г. до 2009 г.

Изслушването на Георгиев продължи час и половина, а на Михайлов повече от 2 часа, съобщи "24 часа". Георгиев получи 5 гласа в своя подкрепа, а Михайлов - 2. Седем от кадровиците не подкрепиха нито един от двамата. Съдийската колегия е общо от 14 души.

Така се отива към нова процедура за избор на шеф на СГС. Шефският пост е свободен след като миналата година титулярът Калоян Топалов напусна съдебната система.

При изслушването на Георгиев основните въпроси бяха около неговите три специализации в САЩ и Германия, както и това, че притежава 58 акции във фалиралата КТБ, купени през 2008 г. По отношение на акциите, той каза, че това от негова страна е една лоша инвестиция, защото в момента не струват нищо, а за специализациите обясни, че лично си е подавал документите и
въпреки че има квалификация и опит, които да му позволяват да работи в чужбина, той е предпочел да остане в България.

Въпросите към Светлин Михайлов бяха най-вече свързани с неговото имотно състояние, с това, че е декларирал над 1 млн. лева по влогове. Той обясни, че парите са му не само от сделки, но и от наеми, лихви.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети