Интернет измама атакува Фондацията на Димитър Бербатов във Facebook

07:50, 01 мар 18 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако сте харесали страницата във Facebook на фондацията на Димитър Бербатов, е възможно да сте получили предложение да гласувате за определено дете с фалшив линк. Темата коментира експертът по информационна сигурност Борис Гончаров пред БНТ. Той каза, че все още е рано да се кажи дали това е вирус и в момента се работи по случая, но хората трябва да бъдат внимателни и да не отварят този линк за гласуване.

"Натрупват се огромен брой количество съобщения. В един момент тези съобщения, водят до срив на самия уебсайт на фондацията поради огромното количество заявки. Говорим за лавина от съобщения, които са насочени към определен ресурс", коментира Гончаров.

Според него Фондацията реагира много добре. По думите му е добре да се реагира максимално бързо и да се оповести до всички.

"Ако сайтът на фондацията е заразен, до момента нямаме информация, това може да доведе до заразяване самите потребители. Опасностите са криптовирусите, а другото е да ви откраднат лични данни. Трябва да се внимава и да се кликне преди да се предаде съобщението на други хора", обясни той.

Той посъветва, когато има кампания, да не се бърза. Трябва да се потвърди, когато се искат средства или лични данни. Гончаров заяви още, че при заразяване, може да се подаде онлайн запитване във Facebook или да се обърнат към специалисти в зависимост от случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама