Всички ЕРП-тата искат токът да поскъпне

23:05, 28 фев 18 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трите компании, разпределящи и доставящи електроенергия у нас, обявиха плановете си да поискат повишаване на цените си от 1 юли 2018 г., но конкретните им искания ще бъдат внесени на 30 март в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от публикуваните от ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" намерения за промяна на сегашните им цени на услугите.
 
В съобщенията не се посочват изрично какво сочат изчисленията им за новите цени на тока с уговорката, че е възможно до 30 март да настъпят промени, които ще бъдат отразени. Тази тактика от няколко години се прилага от снабдителите с идеята да не се нагнетява общественото недоволство, а и регулаторът традиционно орязва предложените повишения от компаниите.
 
Тъй като в публикациите на електроразпределителните и електроснабдителните дружества се казва, че намеренията са да се поискат цени, които да покриват необходимите им разходи за предоставяне на услугите, а фирмите непрекъснато се оплакват, че регулаторът им одобрява по-ниски цени, очакванията са отново да се поиска повишение.
 
На извънредна пресконференция от КЕВР уточниха, че няма да допуснат рязко увеличение на цените на тока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама