Семейството на Ким Чен Ун кандидатствали за западни визи с бразилски паспорти (СНИМКИ)

17:00, 28 фев 18 / Свят 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и неговият покоен баща Ким Чен Ир са ползвали придобити с измама бразилски паспорти, за да кандидатстват за входни визи за западни държави през 90-те години, съобщи Reuters, като се позова на петима високопоставени служители в западноевропейски служби за сигурност.

Макар да е известно, че управляващата в Пхенян фамилия Ким е използвала документи за пътуване, получени под фалшив предлог, конкретните примери за това са малко, отбелязва Ройтерс. Фотокопията на въпросните бразилски паспорти, които Reuters е видяла, не са били публикувани преди. "Те са използвали тези бразилски паспорти, на които ясно се виждат снимките на Ким Чен", предава БТА.

Един от западните разузнавателни източници, пожелал анонимност това показва "тяхното желание за пътуване и е знак за опити на управляващото семейство да си създаде възможни пътища за бягство".

Външното министерство на Бразилия заяви, че разследва случая.

Четирима други западни източници казаха, че в пътните документи със снимките на двамата Ким са били изписани имената Josef Pwag и Ijong Tchoi. С тях се е кандидатствало за визи за поне две западни държави, но не е известно дали са били издадени визи.

И в двата паспорта имало печат с надпис "Посолство на Бразилия в Прага" и дата на издаване 26 февруари 1996 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама