Мюзикълът "Бягство" гостува в Пловдив

16:40, 27 фев 18 / Култура 25 936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мюзикълът „Бягство“ на столичния Музикален театър гостува на 28 февруари в Пловдив  в Дом на културата „Борис Христов”. Той е със специалното участие на Боби и Заки от дует „Авеню”, по чиято музика е създаден един от най-добрите съвременни български мюзикъли.

Бягство” е не само личната изповед на двамата музиканти от дует „Авеню“. Това е и разказ за любовта, за трудността на избора, отговорността пред най-близките, както и за възходите и паденията в човешките отношения. 

На фона на събитията в България през 90-те години виждаме историята на две момчета, влюбени в музиката, които създават дует. Звукозаписна компания от Америка попада на първата им песен и впечатлена от таланта им, отправя покана за съвместна работа, но само към един от тях.

За първи път неразделните приятели ще трябва да вземат решение, което ще остави следа върху приятелството им и върху целия им живот.

Приятелството, мечтите и стремежите на двамата са подложени на сериозни изпитания. След години на изпитания, в които трябва да избират между трудния път в изкуството и финансово уредения живот – техните пътища отново се срещат. Те са готови да си простят, а след изпитанията, от които са помъдрели, създават заедно своя най-голям хит като дует...

Ито и част от екипа от професионалисти, който стои зад този мюзикъл-изповед, вдъхновен от музиката на Боби и Заки от дует „Авеню“: 
Автор на либретото – Левена Филчева
Режисьор – Александър Мутафчийски
Диригент постановчик: Левон Манукян
Хореограф: Татяна Янева
Диригент и хормайстор: Людмил Горчев
Сценография: Георги Златанов
Художник по костюми: Цветанка Петкова – Стойнова

В спектакъла участват младите звезди на Музикалния театър Денко Проданов, Весела Делчева, Илона Иванова, Александър Панайотов, както и хорът, балетът и оркестътър на Музикалния театър.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама