Елеонора Лилова е новият шеф на Агенцията за закрила на детето

16:10, 14 фев 18 / Общество Сподели в: 25 31
1

Правителството определи Елеонора Лилова за председател на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/, съобщи пресслужбата на кабинета. Тя е магистър по педагогика и социология от СУ "Св. Климент Охридски" и е защитила научна степен "доктор" по управление на образованието в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Новият председател на Агенцията за закрила на детето е висококвалифициран експерт и притежава дългогодишен опит като преподавател. През годините на кариерното й развитие е заемала различни длъжности - от начален учител до директор на училище. От 2012 г. е директор на СУ "Акад. Емилиян Станев" в София.

в края на януари премиерът Бойко Борисов поиска оставката на доскорошния председател на ДАЗД Офелия Кънева. Тя бе уволнена, а мотивът беше липсата на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца с увреждания "Хризантема" в Габрово.

В началото на юни 2016 г. предишният директор на ДАЗД Ева Жечева бе атакувана след провеждането на парламентарна Кръгла маса по въпросите на децата в риск. На нейно място бе назначена Офелия Кънева.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети