Прокуратурата може да поиска отстраняване на Марин Рачев отново

15:20, 14 фев 18 / Общество Сподели в: 25 52
1

Прокуратурата може отново да поиска отстраняване на кмета на Септември Марин Рачев от поста. Това заяви ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев, след като вчера Апелативният специализиран съд върна Рачев на работа и определи като "голословни" твърденията на обвинението, че като градоначалник той ще попречи на разследването. 

Прокурор Иван Гешев отказа да коментира тези мотиви и повтори, че според прокуратурата има доказателства за извършени от кмета закононарушения.

"За всички вас е ясно, че има малки градове, които са взети на концесия, да го кажа по този начин. Представляват някакви своего рода феодални владения. Ние, прокуратурата, ще продължим да действаме по същия начин, по който действахме в случая със Септември и с всякакви други случаи, свързани с корупция", коментира Рачев пред БНР.
 
"Има усещане за несправедливост в българското общество. Ние ще направим всичко възможно това усещане или да отпадне, или поне да бъде силно ограничено. Т.е. ние ще правим каквото трябва, а да става каквото ще", допълни той.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети