Момиче от дома в Борован: В центъра стават ужасяващи неща

14:50, 14 фев 18 / Общество Сподели в: 25 30
1

В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават „ужасяващи неща". Това разкри пред NOVA едно от децата, които живеят там.

В последните дни домът нашумя с новината за насилието, което упражнява една от възпитателките – Людмила Петрова. От видеоматериали, разпространени от „Господари на ефира”, се вижда как жената бие и обижда две от децата.

„Не само тя, а и един от помощник-възпитателите ни бие. От пет години съм в този дом и нищо не се е променило. Не сме се оплаквали, защото винаги сме се страхували от последствията”, каза още момичето от дома.

Тя разкрива още, че веднъж е била удряна от „управителя на центъра”. И допълва, че всички настанени там деца са подложени на системен психологически тормоз – обиди, главно свързани с бъдещето им на „проститутки и затворници”.

Проверките в центъра продължават. От тях ще стане ясно и какви ще бъдат последствията за възпитателите, за които вече е ясно, че са упражнявали насилие над деца.

По закон за малтретиране на малолетен наказанието е до три години лишаване от свобода.

Освен заснетите действия на Людмила Петрова, от Държавната агенция за закрила на детето са установили най-малко още два случая на тормоз от страна на възпитатели към дете.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани