Ердоган срещу САЩ: Не са яли Османски шамар

15:35, 13 фев 18 / Политика Сподели в: 25 62
1

Много е очевидно. Онези, които ни заплашват, никога през живота си не са получавали Османски шамар. Ако си мислят, че могат да си правят всичко с Турция, много скоро ще видят, че това не е така. Турция не е палаткова държава. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това трябва да се знае много добре”, каза в емоционална реч президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Той говори пред неговата парламентарна група в Меджлиса и се нахвърли открито срещу политиката и действията на САЩ в Сирия, пише Агенция "Фокус".

Ако сме заедно в НАТО, каквито са клаузите в НАТО, както Турция се съобразява с тях, така и САЩ трябва да го правят. Искам това да се знае много добре. Като президент на Турция аз съм равен и контактувам с НАТО, а не със САЩ. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ. Ако става въпрос за пари – даваш пари”, каза Ердоган.

Каква борба досега осъществи срещу ДАЕШ? Колко джихадисти унищожи, или къде ги препрати? Ние много добре знаем в района кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да използва ДАЕШ. Вече дойде краят на театъра ДАЕШ в Сирия”, заканва се Ердоган на САЩ.

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети