Скараха се! Валери Симеонов пред БНТ: В "Обединени патриоти" има няколкомесечни напрежения

09:42, 13 фев 18 / Политика Сподели в: 25 42
1

"Сериозните въпроси в една коалиция се разглеждат на коалиционен съвет, а не по телевизионните студиа. Такъв съвет не е имало и не е обсъждано. В случая не сме обединени и затова се правят самоволни изказвания. От няколко месеца има напрежение в парламентарната група, най-вече от страна на Каракачанов, и по-точно по отношение на медийните изяви. Цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО." Това сподели лидерът на НФСБ и вицепремериер Валери Симеонов в "Денят започва" по  БНТ.

По думите му в парламентарната група на "патриотите" има "наслоени няколкомесечни напрежения, като все още няма никакво желание да бъдат решени проблемите, които пораждат напрежение". "Това е най-вече от страна на колегата Каракачанов. Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията. Все пак това е коалиция от три партии със съответните споразумения, взаимоотношения и изяви", отбеляза Симеонов.

Според него от сайта на Явор Дачков тръгват слуховете за разговорите му с Цветан Цветанов. Симеонов категорично отрече да се е чувал с Цветанов и заяви, че няма как да му бъде повлияно за Истанбулската конвенция.

Лидерът на НФСБ контрира Иво Никодимов относно вчерашното участие Първан Симеонов и Михаил Константинов в сутрешния блок. „Двама измислени социолози се упражняваха върху мен 10 минути и говорят тук, че Валери Симеонов е имал властови апетити. Когато идват при вас гости, питайте ги дали членуват в някоя партия, защото Първан Симеонов е член на ВМРО. Другия господин, който уважавам – Константинов се изказва, че не съм ефективен като политик, аз мога обаче да кажа поне девет неща, с които съм се захванал и съм довършил”, каза Симеонов. За него може би има някакъв сценарии той да излезе кривия от коалицията.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети