Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини за средния пръст

09:56, 12 фев 18 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Програмният директор на БНТ1 Емил Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради това, че показа среден пръст на живо в ефира.

Това се казва в официална позиция на генералния директор на държавната телевизия Константин Каменаров.

Поводът е това, че в петък, като водещ на предаването "Още от деня", Кошлуков показа среден пръст срещу един от лидерите на екопротестите в защита на Пирин - Борислав Сандов. По този начин Кошлуков демонстрира, че такъв жест е показал и един от демонстрантите пред сградата на телевизията, където също се проведе протест заради начина, по който тя отразява тези събития. Сандов се разграничи от този жест и коментира, че това е единична проява, вероятно провокация.

Ето какво заяви Каменаров по този повод:

"БНТ
няма да допусне да бъде провокирана или употребявана в какъвто и да е политически или частен икономически интерес, заяви Константин Каменаров, генерален директор на Българската национална телевизия:

Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината. Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието - най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия.

Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ
категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема".
 

 От партия АБВ излязоха с позиция, с която настояха за  отстраняването на Кошлуков заради "системното му манипулативно поведение от екрана на обществената медия" и политическо пропагандиране. От партията призоваха за незабавна реакция от страна на УС на БНТ и СЕМ.

 

 

 

 




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама