Група СкандаУ взеха награда в инвалидни колички

14:52, 09 фев 18 / Общество Сподели в: 25 148
1

Музикантите от група СкандаУ предизвикаха фурор на престижните музикални награди 359 HipHop Awards 2018, където получиха голямата награда в своята категория – „Група на годината“. Причината е, че Лъчо и Тото се появиха на наградите в инвалидни колички като част от кампанията „Достъпна България“ на Комисията за защита от дискриминация.

При връчването на наградата СкандаУ се качиха на сцената на инвалидните колички и обясниха, че наградите са нещо важно за всеки артист, но има и по-важни неща. „Недостъпната среда е дискриминация. Ние се включваме в кампанията „Достъпна България“ и искаме да призовем всички заедно да направим така, че хората с увреждания да бъдат част от обществото“, заяви Лъчо.

Само който не е прекарал един час от живота си на количка, само той не знае как най-дребното прагче е Берлинската стена за тези хора. Трябва всички заедно да положим усилия България да стане зона с #ВходСвободен за хората с увреждания!“, добави Тото от популярната рап група.

Петър Кичашки, който като член на Комисията за защита от дискриминация, благодари на СкандаУ за смелостта и желанието им да излязат с имената и лицата си и да подкрепят една толкова важна кауза. „Ключово е популярните лица да се присъединяват към инициативи като „Достъпна България“, защото това изпраща ясно послание до всички в обществото ни – хората с увреждания са хора като всички останали и когато човек прекара един час от живота си на количка, тогава започва да разбира колко са съществени проблемите пред тази група от обществото“, добави той.


 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани