Цветанов и кметовете посетиха Молитвената закуска на Тръмп (Снимки)

11:56, 09 фев 18 / Политика Сподели в: 25 202
1
2
3
4

За пета поредна година заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в Националната молитвена закуска, която този път бе организирана от американския президент Доналд Тръмп.

"Форумът се проведе вчера, а на него ме придружиха заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, кметът на Пловдив Иван Тотев и народният представител Пламен Нунев", отбеляза Цветанов на личния си профил.


Традиционната Молитвена закуска събира всяка година на едно място световни политически и религиозни лидери с американския президент. Започнала през 1953 г. при президента Айзенхауер, тази среща вече 66 години се утвърждава като едно от най-важните политически събития във Вашингтон. На закуската присъстваха редица сенатори и конгресмени от американския Конгрес - сенатор Крис Куунс от Делауър, сенатор Джеймс Ланкфорд от Оклахома, конгересмените Чарлс Крист, Ранди Холтгрен и Стивън Скълис.


"Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към нас с дълбоко религиозни думи за човешкото себеотрицание, жертвоготовност и състрадание, давайки редица примери от ежедневния живот, при които тези състояния на човешкия дух са възтържествували. Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела.
По време на закуската имах възможността да разговарям с председателя на парламента на Черна гора Иван Бражович. Уверих колегата, че Черна гора има пълната подкрепа на България по пътя й към Европейския съюз. Срещнах се и с външния министър на Сърбия Ивица Дачич, с когото също обсъдихме европейската перспектива пред неговата страна. По-късно през деня се състоя и двустранна среща между българските и македонските участници в Молитвената закуска. Всички се обединихме около мнението, че добрите междусъседски отношения са от взаимен интерес
", сподели още Цветанов.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани