Путин: Руската армия е сред най-добре въоръжените в света

15:00, 31 яну 18 / Свят 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Армията на Русия е една от най-добре въоръжените в света, което се доказва от военната операция в Сирия. Това заяви руският президент Владимир Путин на военнопрактическа конференция за резултатите от специалната операция в Сирия, предаде "Дари" като цитира агенция ТАСС.

По думите на Путин "разгромът на добре въоръжени групи терористи в Сирия" е показал силата на руската армия и боен флот. Освен това според него ходът на операцията е показал "традиционната надеждност и ефективност на руското оръжие".

По редица системи за въоръжение Русия няма равни на себе си, но за да се запазва световното лидерство в сферата на въоръженията "трябва постоянно и напрегнато да се работи, да сме на крачка напред, а не да храним илюзии", подчерта руският държавен глава. Той цитира данни на Министерството на отбраната, според които в Сирия са били използвани "215 съвременни и перспективни видове въоръжение", които като цяло са потвърдили своите "високи характеристики".

Путин отбеляза, че с положителни резултати е бил първият опит за прилагане в бой на прецизно оръжие с далечен обсег с въздушно и морско базиране. Той уточни, че има предвид главно ракетите "Калибър" и по-малко известните ракети "Х-101". Путин напомни и за дебюта в бойни условия на самолети от руската стратегическа авиация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама