Продължават протестите на гръцките фермери

14:43, 30 яну 18 / Свят 25 865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават протестите на гръцките фермери, чиито трактори са разположени на различни възлови места по националната пътна мрежа. Засега няма реални, а само символични блокади и трафикът по пътищата е нормален, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА. 

На улиците са излезли фермери от почти всички краища на страната. Кулминацията на протестите се очаква да бъде митингът в Солун на 3 февруари по време на селскостопанското изложение "Агротика".

Земеделските стопани в южната съседка са недоволни от натрупалите се според тях проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им. 

Те настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 000 евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените. 

Фермерите искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама