Даян Кийтън се обяви в защита на Уди Алън

14:15, 30 яну 18 / Свят 25 1362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актрисата и носителка на Оскар Даян Кийтън засвидетелства подкрепата си за Уди Алън, след като в последно време редица представители на киноиндустрията се дистанцираха от известния режисьор, вдъхновени от движението "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуален тормоз, съобщи Контактмюзик.

82-годишният кинодеец упорито отрича обвиненията на осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че ѝ е посягал сексуално, когато е била малка.

Обявявайки се в защита на режисьора, Даян Кийтън написа в Twitter: "Уди Алън е мой приятел и аз продължавам да му вярвам".

В публикацията си 72-годишната актриса е включила линк към 15-минутно интервю на Алън от 1992 г., в което той обсъжда обвиненията в сексуално посегателство.

"Интересно ще е хората да видят този линк и да се разбере какво мислят", допълва Кийтън.

Името на Дилън Фароу нашумя през 2014 г., когато публикува отворено писмо във в. "Ню Йорк таймс". В него тя обвини осиновителя си Уди Алън, че ѝ е посягал сексуално, и разкри, че това се е случило за първи път през 1992 г., когато е била едва на седем години. Наскоро Фароу даде първото си телевизионно интервю, отстоявайки твърденията си.

Даян Кийтън има връзка с Уди Алън в началото на 70-те години на миналия век. След раздялата си бившите партньори остават близки приятели. Актрисата се е снимала в осем филма на режисьора, сред които "Ани Хол", донесъл ѝ Оскар за главна женска роля, припомня изданието.

Наскоро актьорът Алек Болдуин също засвидетелства подкрепата си за Уди Алън, след като редица представители на шоубизнеса се разграничиха от режисьора и изразиха съжалението си, че са работили с него - актьорите Тимъти Шаламе, Колин Фърт, Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино, и режисьорката Грета Гъруиг.

Британската актриса и носителка на Оскар Кейт Уинслет също заяви, че "горчиво" съжалява за "лошите си решения" в професионален план, без да назовава имена.

Наблюдателите обаче припомниха, че британската звезда е работила с Уди Алън, както и с продуцента Харви Уайнстийн, обвинен от десетки жени в сексуален тормоз.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама