Отказът на НС да приеме оставката на Делян Добрев е противоконституционен

13:40, 30 яну 18 / Политика 25 970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не освободи депутата Делян Добрев въпреки подадената от него оставка.

Депутатите отказаха да пуснат Добрев в началото на октомври, когато избраникът от ГЕРБ внесе искане да излезе от парламента заради скандала "Кумгейт" в Хасково.

Решението е подписано с особени мнения на съдиите Кети Маркова, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев и Филип Димитров, съобщиха от съда. Съдиите Кети Маркова и Анастас Анастасов считат, че искането е допустимо и разгледано по същество е неоснователно. Съдиите Гроздан Илиев и Филип Димитров намират искането за недопустимо. На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии.

Скандалът "Кумгейт" избухна през есента на миналата година, когато БСП разкри, че близки, роднини и съученици на Добрев са назначени на ключови места в Хасково.
След среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов депутатът обяви, че излиза от парламента и политиката, но народните представители от неговата партия не се съобразиха с това.

БСП сезира Конституционния съд, а Добрев оттегли оставката си в края на 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама