Отново протест пред МС в защита на лъвчетата Масуд и Терез

13:05, 30 яну 18 25 864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Намерението двете лъвчета Масуд и Терез да не бъдат изпратени в Холандия отново предизвика протест пред Министерския съвет. Там те могат да получат специализирана помощ, но вместо това те ще бъдат преместени от Разград в Пазарджик.

Въпреки поетия ангажимент от страна на министъра на околната среда и водите Нено Димов, че за Масуд и Терез ще бъдат положени най-добрите и адекватни грижи и те ще бъдат изпратени в спасителен център в Холандия, в момента продължава да се подготвя активно задържане на лъвчетата в България и прехвърлянето им в Пазарджик.
От организациите "Четири лапи“ и "Дивите животни“ искат съдействие от правителството за заминаването на двете лъвчета за спасителен център в Холандия.

Състоянието на двете лъвчета продължава да е нестабилно и повод за сериозни тревоги, съобщават специалистите от "Четири лапи". При пълен преглед, извършен на 27 януари,
е било установено, че при Терез се забелязва неправилен растеж на костите на предните лапи, което изисква спешна намеса – отначало с промяна на диетата и постоянно наблюдение на проблема от тесни специалисти, а при липса на подобрение – и с извършване на операция.

Прегледът на двете лъвчета беше извършен от д-р Марк Йолкел, който пристигна за случая от Берлинския институт за изследване на зоопаркови и диви животни “Лайбниц” и от специалистите от Централна ветеринарна клиника в София.

Фондация “Четири лапи” е готова да приеме лъвчетата в своя спасителен център “Фелида” в Холандия и да осигури висококвалифицирана медицинска помощ за тях именно заради специфичните им нужди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама