Френска eвродепутатка иска сваляне на клипа за българското председателство

18:30, 12 яну 18 / Политика Сподели в: 25 22
1

Френската евродепутатка Карима Дели поиска да бъде свален клипът за българското председателство на Съвета на ЕС. Тя намекна в Twitter, че клипът толерира сексуалния тормоз.

 

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: "не" никога не значи "да". Основно правило за съгласие и уважение към жените. Искам свалянето му", написа евродепутатката.

В клипа се разказва за България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед. В него момче и момиче се запознават във влака. "Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде грешен сигнал. Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами", се казва в началото на клипа.

 

Именно това разгневи евродепутатката.

Заместник-министърът на външните работи
Георг Георгиев изрази мнението си като гражданин в личната си страница във Facebook. Той написа:

Оставяйки настрана тоталното изопачаване на фактите и скандалното непознаване на българските култура и нрави, няма да скрия възмущението си от абсолютната подигравка с традициите и порядките на българите. В нашата държава кимането с глава за “Да”, на повечето места в света се възприема за “Не”.

И го казвам като българин от България, в която за втори пореден път жена заема поста на председател на най-висшата институция-Народно събрание. Като българин от България, в която жена е вицепремиер. Като българин от България, в която двуцифрен процент от състава на Министерския съвет са достойни български дами. Като софиянец от столицата, чийто кмет е жена. В заключение - като син и българин, свеждам глава пред българската смела, силна и борбена жена и майка, но кимането тук за “Да”, при други означава “Не”“, добави Георг Георгиев.

 

 

 

 

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети