Уволнението на Сопотенски е уронване престижа на „Пирогов”, смятат лекари

16:30, 12 яну 18 / Общество Сподели в: 25 153
1

С голямо недоумение и безпокойство разбрахме, че на 11-ти януари изпълнителният директор на "Пирогов" дисциплинарно е уволнил доц. д-р Стоян Сопотенски. Мотивът за това уволнение е уронване престижа на болница "Пирогов" по време на протестите на медицинския персонал", заявяват от Столичната лекарска колегия в защита на уволнения лекар.

“С дейността си като лекар никога не е уронвал престижа на болницата, напротив винаги е допринасял за неговото издигане”, категорични са колегите му.
 
От лекарската колегия допълват, че внимателно са следяли протестите на колегите си от "Пирогов", както и изявите на доц. д-р Сопотенски. “Липсваше отправен упрек към квалификацията, дейността и уменията на всички колеги. Във всичките си изяви доц. д-р Сопотенски подчертаваше изключително добрата работа на всички работещи в болницата и упреците бяха насочени към начина на управление и главно към изпълнителния директор", заявяват още от Столичната лекарска колегия.

От колегията очакват бърза и адекватна реакция от страна на Българския лекарски съюз относно „несправедливото и противозаконно уволнение на д-р Сопотенски”.

От структурата се обръщат и към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
 
"Спрете репресията срещу един от най-добрите и известни хирурзи. Ние сме сигурни, че Българският съд ще върне доц. д-р Сопотенски на работа и ще наложи парична санкция на Пирогов. Питаме кой ще я плати - тези, които обичат и с удоволствие работят с доц. д-р Сопотенски, или лично изпълнителния директор", апелират в позицията от лекарската колегия.

 

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети