Юнкер: България не е напреднала достатъчно, за да влезе в еврозоната

15:40, 12 яну 18 / Политика Сподели в: 25 41
1

Не съм казвал, че България трябва да стане член на еврозоната утре в 12 часа, а казвам, че България е на добър път. Нещата не са достатъчни, но има явен напредък” каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в София.

Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България е в Шенген”, каза Юнкер след общото заседание на Колегиума на европейските комисари и българското правителство.

България изпълнява всички условия за Шенген. Мисля, че в това отношение има правителства, които засега блокират присъединяването ѝ, въпреки реалността“, посочи още той и уточни, че ако трябва, въпросът за присъединяването може да се повдигне и на Европейски съвет.

Никой не би могъл да обогати семейството на ЕС преди края на мандата на тази комисия, защото изискванията не са изпълнени“, уточни председателят на ЕК.

"Бюджетният дефицит е нещо непознато тук, безработицата пада, всичко това показва, че е постигнат сериозен напредък. Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък в последните години", заяви още Юнкер.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети