ДПС ще подкрепи вота на недоверие, но със свои аргументи и мотиви

13:14, 11 яну 18 / Политика Сподели в: 25 73
1

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, но с нашите аргументи и с нашите мотиви“, заяви в парламента Йордан Цонев.

Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението“, коментира Цонев по отношение на решението на БСП сама да внесе вота на недоверие.

Попитан дали действията на БСП са "нож в гърба", Цонев припомни хронологията на събитията: "Направихме среща на ниво зам.-председател на двете парламентарни групи, уточнихме темите. Направихме среща с лидерите на двете групи, на която уточнихме каква ще е темата, но не в детайли и направихме работна група на двете парламентарни групи, която трябваше да изработи мотивите и темата на вота с точност дефинирана. Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Сега разбрахме, че БСП са взели решение да внесат вота сами. Вие преценете какво е това действие".

Изкушавам се да кажа, че това действие на БСП доказва правотата на думите на Ахмед Доган“, коментира Цонев и допълни, че думите на почетния председател на ДПС са снимка на политическата ситуация в страната, а не предизвикват тази ситуация.

Ние нямаме достатъчно депутати, за да внесем самостоятелно вот на недоверие, но всички вотове на недоверие, които ще бъдат внесени, съобразно нашето решение, ако не вземем друго, ще гласуваме срещу кабинета, но с наши мотиви и наша обосновка, каза още Йордан Цонев.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети