Тръмп: Може "евентуално" да се включим отново към Парижкото споразумение

10:15, 11 яну 18 / Свят Сподели в: 25 31
1

Президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ може и да се върнат "евентуално" към Парижкото споразумение за климата.

"Честно казано, това е споразумение, с което нямам проблем, но имам проблем с условията, които те подписаха, защото, както обикновено, те сключиха лоша сделка", каза Тръмп по време пресконференция в Белия дом заедно с норвежкия министър-председател Ерна Солберг, пише БГНЕС.

"Така че може и да се включим отново... евентуално", добави президентът.

Миналият юни държавният глава на САЩ обяви намерението си да се оттегли от споразумението за ограничаване на емисиите от глобалното затопляне. Процесът по напускането е дълъг и сложен, а коментарите на Тръмп връщат на дневен ред отново въпроса дали той наистина иска окончателното оттегляне на страната си, или желае да договори просто по-леки изисквания към САЩ.

Тръмп се представи и като “шампион на екологията”. "Аз съм много привързан към “околната среда”. Ние искаме чиста вода, чист въздух, но и конкуретноспособни бизнеси", обясни той. "Един от най-големите активи на Норвегия е едно нещо, наречено вода", допълни Тръмп. "Тя има огромна водна енергия, огромна. Всъщност голямата част от вашата енергия или електроенергия произлиза от водите. Иска ми се и ние да можехме да направим така", допълни американският държавен глава.

 

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани