Откриват европредседателство с автентични и модерни фолклорни изпълнения

16:50, 08 яну 18 / Политика Сподели в: 25 134
1

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са в културната програма на церемонията по откриването на Българското председателство на 11 януари в Народния театър "Иван Вазов". Това съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Церемонията ще започне с химна на България, изпълнен от Детския хор на Българското национално радио. Следват встъпителни думи от министъра за Българското председателство Лиляна Павлова и речи на президента Румен Радев, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателя Бойко Борисов.

След речите Детският хор ще изпълни и химна на Европейския съюз.

В културната програма са включени изпълнения на камерния ансамбъл "Йоан Кукузел - Ангелогласният", вокалната акапелна формация "Ева Квартет", Стоян Янкулов и ансамбъл "Чинари", Националния фолклорен ансамбъл "Българе", инструменталната формация "Булгара" и дуета Крис и Велин.

Официалното откриване на Българското председателство в Брюксел ще бъде на
1 февруари с концерт в БОЗАР.


 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани