Детско дигитално откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС

09:00, 31 дек 17 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Mega Dojo Sofia 1.0 (Мега Доджо София 1.0) ще събере над 300 деца от цялата страна в Националния дворец на културата на 6 януари 2018 г.

Това съобщи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова .

С удоволствие приехме предложението на CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция да направим заедно това детско откриване и то да сложи знака на Българското председателство. На практика то представя най-добре основните ни приоритети, заложени в програмата на правителството – инвестицията в образованието и в младите хора, и изграждането на дигитални умения, креативност и предприемачески дух от най-ранна възраст“, обясни министър Лиляна Павлова.

MegaDojo Sofia 1.0 ще събере деца със и без опит в програмирането.Детското откриване ще се проведе в три от официалните зали на председателството, броени дни преди официалното откриване и първите срещи на най-високо ниво. Така децата ще имат възможност да усетят буквално атмосферата на събитието, но и ще се забавляват да опознават Европа с помощта на науката и високите технологии.Организатори на събитието са CoderDojoBulgaria и Дигитална Национална Коалиция,подкрепени от Microsoft Bulgaria. За да поднесе приветствие към децата в София ще пристигне еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама