Нинова се обясни за приватизацията пред Виктор Николаев

08:36, 06 дек 17 / Политика Сподели в: 25 38
1

"Три седмици управляващите говорят само за "Техноимпекс". Целта им не е да се прави ревизия на целия преход. Искат да ни омаскарят, за да ни отнемат моралното право да бъдем съдници", заяви Корнелия Нинова пред Виктор Николаев.

"Ако някой иска да продължи да проверява само тази сделка, да заповяда. На 10 юли 2017 година има преписка, че не са открити нарушения при предходните проверки", сподели Нинова.

"Държавното дружество "Техноимпекс" е купено от друго дружество - РМД. В него участват 28 души, сред които сме и аз. Ние сме акционери на РМД-то и имаме съответните дялове от дружеството. Не съм единствен собственик. Парите се вадят от РМД-то. Единствените пари, които съм дала за това РМД, е за началния капитал при неговото учредяване", разказа Нинова и показа в студиото на “здравей, България” документи за вноските, с които РМД-то е плащало по сделката с "Техноимпекс"

Лидерът на БСП предостави на Виктор Николаев и договора за кредит, с който е закупила жилището си. "Атаките в България стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава. Открита съм, заповядайте, съдете ме, пратете ме в затвора, призова тя.

Корнелия Нинова отбеляза, че ако се разглежда сделката с “Техноимпекс”, трябва да се видят и сделките за енергоразпределителните дружества и БТК, направени по времето на НДСВ. Повод за тези думи тя намери от присъствието на Симеон Сакскобургготски на официалното посещение на Бойко Борисов в Рияд.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети