Стокообменът между България и Русия се е увеличил през 2017

14:01, 29 ное 17 25 889 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българска делегация, ръководена от главния секретар на министерство на икономиката Владимир Туджаров проведе работна среща с Дмитрий Сажин, заместник-директор на департамент „Страни от Европа, Северна Америка и Международни организации“ в Министерство на икономическото развитие на Руската федерация.

Двете страни изразиха взаимно удовлетворение от развитието на двустранните търговско-икономически отношения. Констатира се тенденция на увеличаване на стокообмена за 2017 година на базата на ръст в износа на стоки и услуги от България за Русия. Г-н Туджаров изтъкна важността на Руската федерация като значим търговски партньор. Той информира руската страна за съществуващата макроикономическа стабилност в България и подробно представи благоприятните условия за бизнес и инвестиции в страната ни. Обменена беше информация за перспективните направления за сътрудничество в търговско-икономическата област като се подчерта възможността за активно партньорство в сферата на иновациите и новите технологии.

Обсъдени бяха и въпроси, свързани с предстоящото провеждане на поредното заседание на Българо-руската Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Двете страни изразиха задоволство от проведените до момента заседания на по-голямата част от Работните групи към Комисията. Руската страна пое ангажимент във възможно най-кратки срокове да предложи подходящ период за провеждане на заседанието на двустранната комисия.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама