Румен Радев в “Панорама”: В много направления демокрацията е в отстъпление

21:15, 10 ное 17 / Политика Сподели в: 25 42
1

"Със сигурност действията на военните летци не са каприз. Всеки летец на изтребител с всеки полет залага живота си. Не е тайна, че много политици излязоха от властта богати и безнаказани", каза президентът Румен Радев в специално интервю за “Панорама” по БНТ. 

Държавният глава сподели, че летците не могат да приемат, че тяхната изключително трудна професия ще бъде наричана хоби и ще се използват думи като “преврат” и “каприз” за техните действия. "От повече от година и половина не съм техен командир и не подавам никакви сигнали", заяви Радев. 

Президентът каза още, че България е демократична страна, всеки има право на мнение, но друг е въпросът как отстояваме правата си. “В много направления демокрацията е в отстъпление”, отбеляза Радев.

“Изходът от моралната криза днес не е да се сочим с пръст, а да вървим заедно в правилната посока. Никой не може по-добре от нас да посочи собствените ни проблеми и да ги реши”, каза президентът. 

На въпрос какво му носи острия тон, Радев отговори: " Моят тон е резултат на действителността. Войната срещу президенстаката институция мобилизира често институциите. Авторите на тази кампания явно подценяват гражданите. Никога не съм започвал война", каза Радев.

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети