ГЕРБ срещу Кирил Добрев - рунд пореден

13:21, 31 окт 17 / Политика 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще продължи да опровергава лъжите на БСП за възможно коалиционно управление между двете партии, се казва в официално становище на партията.

Повод за реакцията на ИК на ГЕРБ са думите на заместник-председателя на Националния съвет на БСП Кирил Добрев за възможно съвместно управление. Няколкократно в интервюто му по Би Ти Ви на 30.10.2017 г., Добрев заяви („Нормално е, ако БСП бъде първа политическа сила да покани ГЕРБ. Нормално е, ако ГЕРБ се съгласи, да търсиме начини за решаване.“; „Днес се разминаваме, пак казвам – днес се разминаваме, след три години може да се съберем.“)

За пореден път заявяваме категорично, че за ГЕРБ е невъзможно и неприемливо да управлява заедно с БСП. Никога и под никаква форма подобна коалиция не е била обсъждана нито вътре в ГЕРБ, нито с представители на БСП. Припомняме, че ИК на ГЕРБ реши да предложи на Националното събрание на 26.11.2017 г. да приеме изрична декларация, в която се казва, че партията няма да управлява заедно с БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама