Добрев и Цветанов в задочен спор по bTV

08:58, 30 окт 17 / Политика 25 986 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Аз се радвам от този дебат, защото по това си личи, че има опозиция, но този път нито Борисов, нито Цветанов ще могат да управляват БСП.” Това заяви организационният секретар на БСП Кирил Добрев в студиото на “Тази сутрин”по bTV. 

Имало не един и два опита да се управлява БСП от страна на ГЕРБ, а вътрешнопартийната опозиция говори в един глас с партията на Борисов, намекна депутатът и заяви “Корнелия стана председател, защото водеше битка с ГЕРБ, стана любимка на партията, защото дава алтернатива на ГЕРБ. С вътрешнопартийни битки, лидер не се сменя. Председателят е в пълното си право да сменя екипа си, нека не я лишаваме от това. Знам, че има едни хора, които искат да държат председателя, но не става.”

Антон Хекимян контрира Добрев, че и Нинова в свои интервюта е говорила за коалиция с Борисов. Според Кирил Добрев обаче, това е старо нейно изказване и с днешна дата БСП и ГЕРБ се разминавали тотално, но след три години можело да е различно.

Кирил Добрев призова вицепремиерът Томислав Дончев да не се занимава със социалистите, защото срещу него се водели разследвания за НДК.

След Добрев в студиото влезе заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви, че сега страната се управлява с ясна програма, а конгресът на БСП е бил с ясна цел - как да се неутрализира вътрешната опозиция в партията.

“Не можеш да кажеш, че излизаме от Европейското председателство или да сложиш нови приоритети. Тези приоритети са факт”, коментира Цветанов и продължи с коментар за БСП, наричайки партията “дива опозиция”.

“Видяхте ли нещо, което да бъде разумно? Защо не извадиха алтернативен бюджет 2014-та?”, попита политикът и коментира вот на недоверие за корупцията, заявявайки, че с удоволствие очаква да води този спор в българския парламент.

Цветанов показа и в студиото на bTV графиката на Центъра за изследване на демокрацията, показваща високи нива на корупция в периодите на управление на БСП.

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама