Драматичен театър – Ловеч гостува в Благоевград с две представления

10:00, 29 окт 17 / Култура 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 30.10.2017г.,понеделник Драматичен театър – Ловеч гостува в Благоевград с две представления.

В 10:40ч. и 12:00ч. на голяма сцена малките зрители ще имат възможност да гледат „Лудориите на Емил” по Астрид Линдгрен. Представлението разказва за Емил, пакостливото хлапе от Льонеберия, по едноименния роман на Астрид Линдгрен.

Всяко дете, иска или не, прави пакости. За Емил обаче, всяко начинание се превръща в пакост. Опитвайки се да бъде добър той неизменно приключва своето деяние в „Дърводелската барака” – мястото за неговото наказание, определено от баща му. Дали Емил е лош или добър, остава да се види.

В 19:00ч. отново на голяма сцена екипът на Ловешкия театър представя две очарователни произведения на Жан Батист Молиер – „Жорж Данден, или измаменият съпруг” и „Сганарел, рогоносец без рога”. Тези пиеси – бисери в световната драматургия са обединени под общото заглавие „РОГОНОСЦИ”.

Има легенда, която разказва, че някога, в дълбока древност, боговете са създали мъжа и жената, като едно същество. В хармония, доволство и екстаз живеели двуполовите същества, но на боговете им доскучало и за забавление, разделили мъжете от жените и ги пръснали по цялата земя. Изпаднали в паника, всички се втурнали да търсят половинките си, да възстановят цялото и хармонията. Така е и днес, така е било и назад през вековете.

Както се казва в една популярна песен: „ … Аз търся тебе, ти търсиш друг, той търси друга, тя пък търси друг …”. Намирането на половинката е голяма рядкост. Е, щом е така, нищо друго не ни остава, освен да се посмеем с героите и да се примирим със себе си. Доколкото е възможно.

Режисьор Йосиф Сърчаджиев

Сценографията и костюми Мартина Варийска

Участват: Цвятко Стоилов, Златина Никифорова, Ленко Гурков, Слава Георгиева, Георги Трайков, Десислава Джурова, Стоил Стоянов, Нина Суванджиева, Софрони Рацов, Силвия Чобанова, Петър Стойчев, Катя Йочева и Богомила Николова

Билети на касата на театъра или на телефон 0879 52 37 29


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама