Активисти на “Да, България” с провокативна акция в столицата

08:35, 11 окт 17 / Политика Сподели в: 25 18
1

В ранните часове на днешния ден от Движение ''Да, България'' разпространиха до медиите съобщение, в което разказват за своя провокативна акция в столицата. В съобщението им се иска и оставката на министър Караниколов.

Мотивите им и разказа за акцията публикуваме в съобщението им, без редакторска намеса:


''За да е ясно на всички кой реално ръководи Министерство на икономиката и чии интереси защитава „министър“ Караниколов, активисти на „Да, България!“ преименуваха ул. „Славянска“ на ул. „Пеевска“. Към новите табели на кръстовището на улицата с ул. „6-ти септември“ е добавена и табела с кратка информация за реалния принципал на министерството: „Делян Пеевски е корумпиран български политик, медиен магнат и бизнесмен. Заедно с други български и руски мафиоти, притежава голяма част от българската икономика Управлява империята си с подвластното му Министерство на икономиката. Емил Караниколов отдавна изпълнява поръчки на Пеевски. Помага му със скандалното придобиване на Булартабак и Дипломатически клуб Бояна. Като министър прокарва апетитите му към София Тех Парк, Дунарит и Българска банка за развитие, която се очаква да се превърне в следващата КТБ.“

Министър Караниколов, подобрете инвестиционния климат в България - подайте оставка!

Отново призоваваме министър-председателя и народните представители да потърсят политическа отговорност отминистъра на икономиката Емил Караниколов.

Министъра  подканяме за малко достойнство, така че да ограничи непоправимите щети върху цели сектори в икономиката и дапрестанем да затъваме във всестранното възприятие на България като инвестиционна дестинация от бананов тип.

Използването на държавата като личен инструмент, скандалите в оръжейната индустрия, назначението на офшоренадвокат за директор на държавната търговска банка и катастрофалните резултати в привличането на чуждестранни инвестицииса конкретните причини за оставката.

Като в приказката "крадецът вика - дръжте крадеца" Караниколов обвини наскоро протестиращите работници от "Емко" в рекет към държавата. Същата тази държава, която месеци наред под неговия надзор извършваше рейдърска атака спрямочастния субект, в която очевидно овладяването на дружеството оправдава средствата и ресурсите от хазната, а спазването назакони и конституция е само на думи (публичното обявено помирение между "Емко" и държавата тепърва ще трябва да устоипроверката на времето, като е ясно, че апетитите за оръжейни активи остават високи...). Данъкоплатците обаче  нямаха и няматнужда от никакво раздуване на "сметката КТБ" чрез поредните странни търговски сделки, администрирани от министъра.

При атаката срещу "Емко" Караниколов впрегна държавните лостове в полза на мътни частни интереси, неумело прикривайкисе зад тюлената завесa на загрижеността. Неслучайно седмици наред протестите на засегнатите работници не стихваха, докатопредприемачи се чудят кога "държавата" ще си пожелае техния бизнес.

Не по-малко скандална е подготовката на новата КТБ - Българската банка за развитие, оглавена от водещия офшоренспециалист Стоян Мавродиев. Това крещящо назначение се случи заради директното разпореждане на Караниколов. Не сезаблуждаваме, че Караниколов самостоятелно е направил този избор - все пак неговата ролята за налагането му е безспорна, а с нея върви и задължителната политическа отговорност. Подобни недопустими действия само затвърждават липсата нажелание сред нормалните пазарни субекти да инвестират в по-добро бъдеще на страната ни.

Закономерно нивото на чуждестранни инвестиции е на най-ниското си ниво, невиждано от години. Независимо отскандалите, винаги има надежда да се започне начисто. Но принципалът на принципала в икономиката не е в Министерскисъвет, а в огледалото на г-н Бойко Борисов и обитава хотел "Берлин", затова първата стъпка за новото начало е скъсването накомпрометираните връзки.

Министър Караниколов е обикновен сламен човек, който не служи на данъкоплатците, нито пък спазва конституцията.

Оставка!''

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети