Заловен е убиецът от Пещера

14:14, 04 сеп 17 25 862 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заловен е издирван за престъпление мъж след ефективно
взаимодействие между МВР и Министерството на отбраната

Локализиран и задържан е 44-годишният Георги Генов, който бе уличен като заподозрян за извършено от него тежко криминално престъпление в гр. Пещера. Мъжът бе обявен за общодържавно издирване за убийството на Катя Генова от гр. Пещера, след като избяга от местопрестъплението и се укри. По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се включиха екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при
Министерство на отбраната.
Днес мъжът е открит във вилна постройка край софийското планинско село Мухово, след което е неутрализиран и заловен. В близост до мястото е открит и семейния автомобил, с който извършителят е избягал, както и оръжието на престъплението. Работата по случая продължава, води се полицейско производство под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.
Проведената съвместна операция на екипи от МВР и Министерство на отбраната е изключително добър пример за ефективно институционално взаимодействие в обществен интерес, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, отговарящ за обществения ред и сигурността, като изказа специална благодарност на всички екипи и ръководители в успешната операция, сред които командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, както и на цялото ръководство на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама