Превърна ли се Джон Джоунс в едно от най-големите разочарования в ММА?

16:05, 31 авг 17 / Спорт 25 945 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Без съмнение Джон Джоунс е един от най-талантливите комплексни бойци на всички времена! Господ го е надарил със специфична мускулатурата, която му позволява нетипична скорост и кинематика на движенията. Освен това той е боецът и с почти неизчерпаемо въображение и импровизации в хода на всяка среща, независимо от различните действия на съперниците му. Всички тези уникални постижения в осмоъгълника обаче се обезсмислят от провалените 3 от 4 теста за неразрешени стимуланти в последните две години!

След категоричната победа над Даниел Кормие във втората среща по между им стана ясно, че Джон Джоунс отново е ползвал забранени химикали. Оказва се, че въпросното вещество е с много кратко действие и се изчиства от организма много бързо. Следите са откриваеми не в кръвта, а в урината, а практиката до момента е била предимно с кръвни проби. През последните месеци обаче е въведена нова практика и с това се обяснява и този резултат. Освен това от известно време се полагат все повече усилия за изчистване на спорта и в момента са ангажирани едни от най-големите експерти от редица други спортове в областта на забранени вещества. Конкретно тази проба е взета в деня преди срещата и близо месец след това са оповестени резултатите.

Дали това е случайно никога няма да разберем. Факт е обаче, че един от най-талантливите бойци на всички времена се превръща в едно от най-големите разочарования не само в ММА, но в бойните спортове въобще. Жалко!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама