Скандална карикатура на ''Шарли Ебдо'' по повод урагана в Тексас

11:34, 30 авг 17 / Политика 25 896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изключително провокативна интерпретация на  бурята «Харви» в Тексас, представи на корицата си френското сатирично издание „Шарли ебдо”, чийто брой излиза днес.
На карикатурата, която беше публикувана във Фейсбук профила на ежеседмичника се вижда знамето на Третия райх наполовина под вода. От водата се появяват и ръце, изпълняващи нацисткия поздрав. Към рисунката има текст, който гласи: "Бог има! Той удави всички неонацисти в Тексас".

Френските карикатуристи изразяват крайната си позиция по повод съвпадението между бурята и предшествалото го напрежение между крайнодесни активисти в САЩ и техните противници, довело до смъртен случай по време на протест в гр. Шарлотсвил.

Вчера Тексас посети и американският президент Доналд Тръмп, заедно със съпругата си Мелания, които искаха да покажат съпричасност с местните, но бяха посрещнати със смесени реакции:
Мнозина критици на американския президент го обвиниха, че не е отдал дължимото на жертвите на урагана, обръщайки повече внимание на собствената си личност и на факта колко много хора са дошли да го видят.

По сегашните изчисления „Харви” е най-мощният за последните 12 години ураган, връхлетял американската суша. През уикенда той отслабна до тропическа буря.
Над 13 000 души участват в спасителните операции, а жертвите до момента, според „Ню Йорк Таймс”, са 30, макар, че от тв Фокс нюз твърдят, че са само 14.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама