Световноизвестен художник открива изложба в Пловдив

12:06, 29 авг 17 / Култура 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивската галерия SARIEV Contemporary представя Private Idano, първа самостоятелна изложба на Майк Буше в галерията. През есента на 2015 г. избрани творби на автора бяха представени за първи път в България в груповата изложба AMERICANAESOTERICA, курирана от Аарон Мултън в същата галерия и в публични пространства в Пловдив.

Private Idano представя специална селекция от нови произведения, създадени в периода 2015 - 2017 г. Творбите са свързани с интереса на Буше към могъществото на масовата индустрия за производство на образи, към прилагането на поведенчески модели, социалния контрол, културата на звездите, провокирането на лични желания и историята на бароковата живопис.

Картините и рисунките в изложбата са част от цикъл в развитие, наричан от автора Tapestry Cartoons (скици за стенопис), който стартира през 2004 г. Художникът прави колажи от рекламни постери за популярни филми, след което ги пресъздава в картини и рисунки. Преносът на рекламна информация в по-традиционен материал създава нов синтез от изображения, които, дори и да изглеждат противоположни, се превръщат в необичайни творби, едновременно подкопаващи и подсилващи източника.

Private Idano се открива на 15 септември 2017 г. в рамките на фестивала НОЩ/Пловдив 2017 в присъствието на Марк Буше. След пристигането си в България той ще направи презентация на своите работи в Гьоте-Институт България в София на 11 септември 2017 г. от 18:30 часа.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама