Терор в Барселона! Жертви на площад "Каталуния" (ОБНОВЕНА)

19:19, 17 авг 17 / Свят 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ван се вряза в минувачи на площад "Каталуния" в Барселона.

До момента се съобщава за двама загинали и най-малко 20 ранени.

Според органите на реда в Барселона може да се говори за „терористично нападение“, предава AFP. Властите вече разследват случая. По първоначална информация водачът на вана е избягал веднага след катастрофата, а превозното средство е изминало поне 600 метра преди да се вреже в тълпата. Очевидци съобщават и за стрелба в района на катастрофата.

По непотвърдена информация двама въоръжени мъже са излезли от микробуса и са тръгнали към близкия ресторант. Според "Ел Паис" двамата мъже са се барикадирали в бар на улица "Талерс" в квартал Равал де Барселона. Възможно е да са взели и заложници.

Шофьорът на буса се издирва. По първоначални данни това е мъж, около 1.70 м., с бяла риза на сини райета.

Полицията е издала нареждане на местните жители, както и на собствениците и клиентите на магазини и ресторанти, да не излизат от обектите. Редица клиенти са затворени в заведенията, много от тях силно уплашени, разказват очевидци пред "Вангуардия".

Към момента няма данни за пострадали български граждани. Преди половин час Външно министерство излезе с информация в официалния си профил във Фейсбуук:

Службите по сигурността на Каталуня са потвърдили пред българския консул в Мадрид, че около 17.00 часа местно време, днес /17 август/ е имало инцидент, при който микробус се е врязал в тълпа хора на площад Каталуня, до булевард Лас Рамблас. Все още не е известен точен брой на пострадалите или тяхната националност. Полицията е на мястото на инцидента, води се разследване по случая. Няма данни дали инцидентът е терористичен акт.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651

Очаквайте подробности!

ван се вряза в тълпа хора на площад Каталуня. До момента е съобщено за двама загинали и най-малко 20 ранени, информира metro.co.uk. Pолицията в Барселона заяви, че инцидентът е „терористично нападение“, пише AFP. Службите за сигурност започнаха да разследват случая. Полицейски източници съобщават, че шофьорът на вана е избягал пеша след инцидента. Очевидци съобщават, че е имало стрелба след катастрофата. По предварителна информация двама въоръжени мъже са излезли от микробуса и са се отправили към близкия ресторант. Тази информация не е потвърдена все още. Според „Ла Вангуардия” ванът е минал най-малко 600 метра, преди да спре в тълпата.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/ofitsialno-krvav-teror-v-barselona-ima-ubiti-peshekhodtsi-i-pone-20-raneni-tela-lezhat-po-ploshchada-napadatelite-bili-dvama-nakhluli-v-restorant-snimkivideo_news537192.html

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама