Пловдивски малчугани с родители на театър по проект „Растем заедно“

17:31, 30 юни 17 / Култура 25 739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредното посещение на деца и родители  на театрална постановка по проект „Растем заедно“  организира кметът на „Източен“  Николай Чунчуков.

„Проектът, спечелен от кметството по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, се развива  успешно  и аз виждам колко сме били прави в усилената си работа по приобщаване и образование на децата от малцинствата чрез средствата на изкуството“, заяви Николай Чунчуков. Той поясни, че за дейността на децата се грижат по проекта 12 учители за допълнително обучение по български език, експерт по изобразително изкуство, театрален педагог и отскоро - хореограф.

Наесен започват още  много празнични прояви. А другата седмица децата, посетили днешния спектакъл, сами ще драматизират приказката „Косе Босе“.

„Това е част от алгоритъма, заложен в проекта – посещение на културно събитие,  упражняване на речта  по тази тема, рисуване, драматизизация и всичко това - с родителите. През миналия месец преминахме успешно сериозен мониторинг от управляващия орган“, допълни кметът на район „Източен“ и похвали екипа си, който  управлява  дейността: Стефка Симеонова, Екатерина Загорска, Севдалина Генчева,  Майя Бахчеванова и Петя Пехливанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама