Арестуваха извършител на грабежи в училище в столичния кв. „Дружба“

16:34, 30 юни 17 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под ръководството на Софийска районна прокуратура се провежда разследване за грабежи, извършвани на територията на училище в столичния квартал „Дружба“. Обвиняемият е задържан за 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. 

Първоначално досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител. В хода на разследването са проведени редица оперативно-издирвателни мероприятия от страна на 08 РУ-СДВР, като в изпълнение на указанията на наблюдаващия прокурор са извършени множество действия по събиране на доказателства. В резултат на същите като автор на два от грабежите в училището в ж.к. „Дружба“ е установен Георги Спасов. 

На 29.06.2017 г. същият е привлечен като обвиняем. И двете престъпления са извършени от обв. Спасов на 11.04.2017 г. Пострадали са непълнолетните Б. Н. и И. М., които по това време се намирали в двора на училището в столичния квартал. Обв. Спасов започнал да заплашва Н., като взел от него малка парична сума. Впоследствие обвиняемият се насочил към другото момче – И.М., и след като употребил заплахи и спрямо него, взел от джобовете му мобилния му телефон и парична сума. 

До момента обв. Спасов е осъждан многократно за грабежи със сходен механизъм на извършване, като в по-голямата си част деянията са насочени срещу непълнолетни лица, спрямо които обвиняемият употребява сила и заплашване, за да отнеме различни вещи – пари, мобилни телефони, ученически раници и др. 

С оглед високата степен на обществена опасност на престъпленията, извършени от обвиняемия Спасов, и упоритата му престъпна воля, същият е бил задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа на 29.06.2017 г., като предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – „Задържане под стража“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама