Откриват първата фотоизложба “Пловдив-палитра от етноси”

16:23, 30 юни 17 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 50 автори участваха във фотoконкурса “Пловдив-палитра от етноси”,  който Ротари клуб Пълдин Пловдив, организира съвместно с Фондация “Заедно” в памет на доц. Красимир Давчев - Президент на клуба.  Всеки от участниците е поканен на официалната церемония по откриването на изложбата и награждаването, която ще бъде от 18.00 часа  тази вечер в Дома на културата “Борис Христов”.

Изложбата представя творби на ученици от пловдивски клубове по фотография, любители и професионалисти с различна етническа и религиозна принадлежност.

Участието в конкурса бе безплатно, a единствените изисквания за участие в него бяха свързани само с формата и качеството на снимките. Фотоизложбата отразява историята, живота на етническите общности в Пловдив, мирното съжителство между тях, традициите, културното наследство и архитектурните паметници.

Освен първите 3 фотографии, събрали най-много точки от журито, тази вечер ще бъдат отличени и още няколко творби, чиито автори имат оригинален поглед към темата. Това съобщи художникът Ралица Стайкова от  Ротари клуб Пълдин Пловдив, организатор на изложбата и член на журито. Авторите на 3-те фотографии стигнали до финала, ще получат и парични премии от 200, 100 и 50 лв. съответно за първа, втора и трета награда.  Ще бъде присъдена и специална награда на публиката. Тя ще се връчи на автора на снимката, събрала най-много „лайкове” във Facebook страницата на клуба. Наградата е на стойност 100 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама