Засилено полицейско присъствие в Асеновград, протестите продължават

19:42, 29 юни 17 25 902 Шрифт:
Автор:

"В рамките на това управление има и ще продължава да има по-различен подход към междуетническите проблеми. Това, че сме тук, не е случайно. Още сутринта се разбрахме, обединихме се и централната и местна власт и сме тук", това каза вицепремиерът Валери Симеонов, който днес посети Асеноврад.  Той се срещна с представители на протеста, организиран спонтанно в града снощи след бурната реакция, породена от нападението на група роми над деца от спортен клуб „Асеновец“.

На срещата, която се проведе в Община Асеновград стана ясно, че институциите започват проверки за незаконно строителство в ромския квартал „Лозница“. Освен това  ще се извършват и масови проверки на адресната регистрация на живеещите в квартала.

„Ще има засилено полицейско присътвие още толкова време, колкото е необходимо. Докато се гарантира сигурността на хората, живеещи в Асеновгарад включително и циганската махала“, допълни още Валери Симеонов.

Той е категоричен, че издирвателните действия продължават и ако се установят още съпричастни лица, те също ще бъдат задържани, без компромиси и чадъри.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама