Синдикатите на МВР: Започваме протест, очакваме промяна на унизителните условия

17:43, 29 юни 17 25 893 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицейските синдикати започват протести, за да защитят интересите на своите членове. СФСМВР, НСГА, НСПС“ОГНЕБОРЕЦ“, НПС, САСМВР, ССМВР и НСП, защитавайки интересите на своите членове и служители в МВР, започваме протестни действия. Това се заявява в декларация на полицейските синдикати.

В документа се изразява недоволство от размера на възнагражденията на служителите в МВР; лошите условия на труд; противоречивата нормативна база; липсата на мотивация за развитие в кариерата и повишаване на квалификацията. Протестът на полицаите ще е за повишаване на основните месечни възнаграждения; спешни промени в действащия Закон за МВР ; подготовка на консенсусен проект на нов ЗМВР и внасянето му в Народното събрание.

Очакваме законодателната и изпълнителната власт, да предприемат действия за промяна на унизителните условия, в които служителите на МВР са поставени при изпълнение на задълженията си по опазване на сигурността и безопасността на гражданите на Република България, заявяват подписалите се седем синдикални организации.  

СФСМВР вече обяви, че на 5 юли полицаите излизат на национален протест пред храм-паметник "Св. Александър Невски.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама