Общински съветници бойкотираха сесията в Никола Козлево

16:47, 29 юни 17 25 1173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В знак на протест, че в последния момент бе вкарана докладна на кмета за продажбата на 20 декара земя в регулация общински съветници масово напуснаха заседанието в Никола Козлево.   И така бойкотираха днешната сесия“, това съобщиха за Топновини.бг местни старейшини.Според нашите източници недоволните са от ДПС, БСП и един независим. Те уточниха, че в докладната на кмета Ешреф Реджеб се предвиждала продажбата  на общински терен в административния център Никола Козлево. Но не и нива. По неофициална информация кандидат-купувачът е синът на кмета Кемал.

Общински съветник, пожелал името му да не се съобщава, сподели, че е „обидно в последния момент, без възможност за обсъждане кметът да внася докладна. Не знаем дали се касае за инвестиционно намерение. Аз и колегите ми се чувстваме пренебрегнати. Затова напуснахме. И провалихме сесията“.

Потърсен за коментар, кметът Ешреф Реджеб не вдигаше мобилния си телефон.

Секретарят на Община Никола Козлево – Петър Димитров каза пред Топновини.бг че не е присъствал на въпросното заседание. И нищо не знае за случая с напусналите съветници.

 „Сесията беше провалена защото нямаше кворум. Направихме промяна в състава на комисиите, чийто председатели се сменят на всеки шест месеца на ротационен принцип“, съобщи председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов. Той уточни, че две допълнителни докладни трябвало да се гледат от председателите. Когато свършва заседанието на новите комисии се оказва, че няма кворум.

Аз не мога да кажа дали съветниците са напуснали заради продажбата на въпросната земя в регулация, каза още Стефанов.

Така сесията приклюва работата си при гледана една единствена точка. До гледането на точката за продажбата на земя не се стига.“ Трябва да ровя из документацията, за да открия нещо“, допълни шефът на местния парламент. Той има информация, че от администрацията „искат да изтеглят тази точка“.

 „Ще кача протокола в интернет“, каза председателят на Общинския съвет.

Аз предупредих колегите, че трябва да се отнасят към своите задължения съвесем отговорно, каза още Стефанов. И уточни, че съветниците са задължени не само да участват в заседанията на Общинския съвет, но и в работата на комисиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама