Фенове на “ Ботев ” задържани в Македония - рисували графити

11:08, 29 юни 17 / Спорт 25 1047 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Привърженици на българският учасник в евротурнирите Ботев (Пловдив) са били задържани близо до град Крива паланка в Македония, става ясно от прессъобщение на Министерството на външните работи на България.

Според македонската полиция събитията са се развили по следния начин:

Три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания, през територията на Република Македония, са спрели към 3 ч през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват графити върху сградите за почивка. 

Полицията твърди, че разполага с видеозапис. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват. 

На четиримата фенове ще бъде съставен административно наказателен акт. Докато не платят глобите, четиримата български граждани няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези фенове и остават на място.

Консулът Венцислав Цветанов от Посолството на Република България в Република Македония пристигна спешно в полицейското управление на град Крива паланка, където всеки момент ще бъдат докарани три автобуса с футболни фенове на „Ботев” (Пловдив). Българското посолство оказва пълно съдействие на феновете, категорични са от министерството.

Към Тирана потеглиха най-изявените представители на фракциите Centrum Crew, Лудата банда и Бригада Тракия, чиито знамена ще бъдат разпънати на трибуните, като и няколко нечленуващи във фенски организации привърженици.

Очаквано бултрасите трябваше да изминат разстоянието от около 700 километра за близо 15 часа, но на този етап не е сигурно, дали те изобщо ще стигнат навреме за сблъсъка.

„Ботев” (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) днес от 18 ч българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама