Стефан е убил ритуално приятелката си, цитира Ботев в съда

17:15, 28 юни 17 25 989 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

29-годишният Стефан Станев, обвинен в убийството на приятелката си, може да лежи до края на живота си в затвора. Днес съдът го остави за постоянно в ареста. Събраните до момента доказателствата сочат, че заради маниакалното си подозрение, че младото момиче му изневерява, Стефан е извършил престъплението по особено жесток начин. 

В жилището, където е намерен трупът на Виола Николова, са иззети два ножа, счупен стик за голф и метални боксове. Ножовете върху тялото са били кръстосани под формата на буквата Х. В деня на престъплението, съседите на Станев и приятелката му са чули шум от удари и женски писъци. Виола е умолявала Стефан да спре, но той забил нож във врата й.

Основните доказателства са показанията на Невена П., която дори е видяла кървавата баня. Станев се е похвалил и пред Велислав К. какво е направил. Убиецът заявил пред тях, че ще се предаде на по-късен етап, след като види детето си, което обаче не е успял да направи.

При задържането, експертизата е установила в кръвта му комбинация от кокаин, амфетамин, марихуана и екстази.  

По-късно, защитникът на Стефан обясни, че не е направена съдебно-психична експертиза. Има обаче становище, че той напълно е съзнавал действията си. Адвокатът не скри, че задържаният изглежда като хладнокръвен човек, който не показва никакво разкаяние. 

Подсъдимият в последната си дума пред съда изрецитира част от произведението на Христо Ботев "Смешен плач". "Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!"

Стефан Станев е роден в Пазарджик на 23 април 1988 г. Той е със средно образование и е разведен, има едно дете. Пред съда той заяви още, че от 2 седмици е уволнен от работа.  

Постановлението на мярката подлежи на обжалване в тридневен срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама