Нов шуменски клуб по борба се сдоби с база за тренировки

14:41, 27 юни 17 / Спорт 25 992 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Новосформиран клуб по борба в Шумен извади голям късмет при търсене на терен за тренировки.

По една случайност се разбра днес, че в бившия спортен диспансер има свободни помещения и те устройват идеално борците от новия клуб „Мадарски конник“.

Заместник кметът на Шумен Найден Косев обяви пред общинските съветници от комисията за младежки дейности и спорт, че по стечение на обстоятелствата ръководството на средно училище „Сава Доброплодни“ се отказва от базата в диспансера точно когато се появява новото намерение.

Снимка: Topnovini.bg

Заинтересованият клуб и неговият спонсор Мартин Маринов са внесли съвсем скоро искане за съдействие от Община Шумен. Съветниците от комисията с председател Васил Христов бяха единодушни в решението си. Предполага се, че и на сесията в четвъртък ще се гласува по същия начин.

Спонсорът на новия клуб получи днес не само съгласието на съветници и администрация, а и благодарности от Васил Христов и Добромир Драев, защото на днешно време много рядко се намират хора, които да инвестират в спорт за младите.

Предприемачът Мартин Маринов е наясно, че ще вложи над 50 хил. лв. само за ремонт на помещенията. Той заяви, че строително – ремонтните дейности и оборудването ще отнемат около два месеца. Това означава, е ако в края на юни съветниците кажат „да“ за отдаване на помещенията, в началотона септември клубът по борба ще бъде готов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама