Снежана Тодорова пред Topnovini.bg: Къдринка Къдринова не лъже, всичко, което каза тя, е 1:1

20:06, 22 юни 17 / Общество 25 625 Шрифт:

Председателят на Съюза на българските журналисти (СБЖ) Снежана Тодорова застана зад главния редактор на сайта на СБЖ Къдринка Къдринова по повод разразилия се скандал между Къдринова и Бетина Жотева. Тодорова е била една от присъстващите на заседанието на медийната комисия, проведено на 15-ти в Народното събрание. 

Председателят на СБЖ потвърди думите на Къдринова и каза, че казаното от нея напълно отговаря на истината.

"Къдринка Къдринова не лъже. Всичко, което каза тя, е 1:1", категорична бе Снежана Тодорова пред Topnovini.bg.

"Това пред мен се случи. Къдринка Къдринова зададе въпрос към Бетина Жотева, на който тя отговори най-малкото некоректно, казвайки, че е много жалко, че СБЖ е в такива ръце. Къдринка се представи като отговорен редактор на сайта на СБЖ. Разбирам, че Бетина Жотева може да не знае, че Къдринка е отговорен редактор на сайта на СБЖ. Но за мен тази реакция на Бетина Жотева беше най-малкото стъписваща. Както знаете, ние, журналистите казваме, че няма неудобни въпроси. Жотева бе длъжна да й отговори, а не да я напада, да й отвръща по подобен начин."

По думите на Тодорова, Жотева е отправила и лични квалификации към Къдринова, казвайки й, че е комунистка. 

"Тя явно не е наясно с това, която е г-жа Къдринова. Сигурно Жотева е намерила някоя статия на Къдринка в "A-specto", където тя наистина пише, но без да е служител там. Но тя пише и на много други места", каза Тодорова.

Според председателя на СБЖ, по подобен начин не може да говори един представител на Съвета за електронни медии. 

"Аз лично смятам, че не може лично уважаващ себе си човек, още повече представляващ такава институция като СЕМ, да се отнася към когото и да било, още повече към колега, още повече към Къдринка Къдринова по този начин", категоричен бе председателят на СБЖ.

Снежана Тодорова бе категорична, че Къдринова е безкрайно честен и доблестен човек, който няма как да го изплашат. 

"Нас не могат да ни купят. Ние не се продаваме. Никакви заплахи, никакви привилегии, никакви обещания не могат да ни накарат да скрием истината", завърши председателят на СБЖ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама