Математически лагер организира СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич

13:36, 22 юни 17 25 890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ организира математически лагер по проект „Математически лабиринт“ на Програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз, съобщи директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.

Проектът „Математически лабиринт“ е в своята заключителна фаза. Готова е интерактивната книга „Математически лабиринт и насоки“, която обобщава двугодишния труд на учителите по математика Галина Хрисандова, Цветинка Орешарова, Теодора Ставрева, Нели Георгиева, преподавателя по английски език Павлета Желязкова и на техните партньори от Кипър, Гърция, Македония и Италия.

От 26 – 30 юни в училището ще се проведе математически лагер под надслов „За всички, които мислят, че математиката е трудна, скучна и абстрактна“. В него ще участват 30 любители на предизвикателствата на възраст от 14 до 18 години. Всеки ден, в рамките на два часа, учениците ще разрешават различни житейски ситуации с помощта на знанията си по математика.

Ще се върнат във времето на Талес и ще разберат как е успял да измери височината на пирамидите в Египет без съвременните технологии. Ще попаднат в „царството на умните“, за да почерпят от мъдростта на земеделците.

Работният език на проекта е английски и това дава възможност на участниците да приложат своите знания и създава хоризонт за междупредметни връзки, посочи Георгиев.

Всички участници ще бъдат наградени с тридневна екскурзия до античния Перперикон и обаятелния Златоград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама